آزمایش تروپونین به بررسی پروتئین عضله قلب و میزان خطر آسیب قلبی پرداخته و برای تشخیص انواع بیماری های قلبی مانند انفارکتوس میوکارد استفاده میشود. زمان وقوع آسیب عضله قلب، تروپونین در خون آزاد میشود. بنابراین، اندازه گیری سطح تروپونین در خون میتواند به تشخیص این آسیب ها کمک کند. آزمایش تروپونین اغلب در بیمارانی با علائم مشکوک مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس و ضربان قلب نامنظم که به طور ناگهانی مراجعه دارند و یا از قبل در بیمارستان بستری هستند نیز استفاده میشود.
آزمایش تروپونین چگونه انجام میشود؟
برای اندازهگیری سطح این پروتئین، نمونه خون بیمار گرفته میشود و با استفاده از روشهای مختلف، سطح آن در خون تعیین میشود. نتایج آزمایش تروپونین مانند بسیاری از آزمایش های دیگر به صورت اعداد مشخص میشود و در صورت وجود آسیب قلبی، سطح تروپونین معمولاً بالا خواهد بود.
چه زمانی آزمایش ترو پونین تجویز میشود؟
- در بیماران با علائم مشکوک به آسیب قلبی یعنی اگر بیمار علائمی مثل درد قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ و ضربان نا منظم داشته باشد.
- برای افرادی که عوامل خطر مانند سابقه بیماری عروق کرونری قلب، فشار خون بالا، دیابت، سن بالا و سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارند.
- قبل از انجام عمل قلب یا جراحی های مرتبط مانند عمل شریان تنگ قلبی یا عمل قلب باز، آزمایش تروپونین به منظور ارزیابی و تشخیص هر نوع آسیب قلبی تجویز میشود.
لازم به ذکر است تصمیم درباره تجویز آزمایش تروپونین توسط پزشک شما بر اساس علائم و سابقه قبلی و خانوادگی گرفته میشود. بنابراین در صورت داشتن هرگونه علامت مشکوک در ناحیه قلب یا قفسه سینه خود، بدون از دست دادن زمان به پزشک خود مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: آزمایش در منزل با بیمه
آیا آزمایش تروپونین در افراد زیر ۱۸ سال تجویز میشود؟
آزمایش تروپونین در افراد زیر ۱۸ سال هم قابل تجویز است. اشخاص زیر ۱۸ سال کمتر در معرض خطر بیماری های قلبی هستند، اما در برخی موارد احتمال نیاز به انجام این آزمایش وجود دارد.
تروپونین پایین در آزمایش نشانه چیست؟
سطح تروپونین پایین در Troponin Test نشانگر هیچ آسیب قلبی نمیباشد. تروپونین معمولاً در عضله قلب وجود دارد و زمان آسیب به عضله قلب منجر به آزاد شدن این پروتئین به خون شود. بنابراین، سطح تروپونین در خون با احتمال وجود آسیب قلبی افزایش مییابد. ناگفته نماند که تروپونین پایین در آزمایش میتواند به معنای زمان گذشته از وقوع آسیب قلبی باشد که تروپونین به طور طبیعی از خون بدن خارج میشود و به معنای این باشد که دیر این آزمایش انجام شده است. در صورتی که پزشک به این نتیجه مشکوک باشد، سایر بررسی ها را انجام میدهد بنابراین به تفسیر این آزمایش مهم در منزل نپردازید.
پاسخ کاذب آزمایش تروپونین ممکن است؟
به طور کلی احتمال پاسخ کاذب آزمایش تروپونین وجود دارد. در برخی موارد، آزمایش تروپونین ممکن است نتیجه ای مثبت نشان دهد، در حالی که در واقع هیچ آسیب قلبی وجود نداشته باشد.
عوامل موثر در پاسخ کاذب آزمایش تروپونین
- عفونتهای شدید
- التهابات عضلات
- عفونتهای ریوی
- بالا بودن فشار خون
- روماتیسم مفصلی
- آسیب های عضلانی در حادثه
زمانی که آزمایش تروپونین نتیجه مثبت نشان داد، لازم است پزشک نتیجه آزمایش را با سایر عوامل بالینی و تاریخچه پزشکی شما مورد بررسی قرار میدهد. برای کسب نتیجه دقیق از آزمایش ترو پونین میتوانید به بهترین آزمایشگاه در انقلاب تهران مراجعه کنید زیرا تجهیزات و موارد فنی فوق العاده ای داشته و درصد خطا نسبت به سایر آزمایشگاه ها در این مکان بسیار محدود است.